کپی تریدینگ چیست؟

11 شهریور 1402
کپی تریدینگ

آنچه در این مقاله خواهید خواند...

سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال یا سایر بازارهای مالی یکی از راه های درآمدزایی در دنیای امروز است؛ اما کسب سود از این بازارها نیاز به تخصص و تجربه بالایی دارد؛ بنابراین؛ هر کاربر باید زمان زیادی را صرف یادگیری ترید بازارهای مالی کند؛ تا بتواند به سود خوبی برسد؛ اما بسیاری از کاربران مایل هستند تا بلافاصله بعد از یادگیری تریدینگ؛ از این طریق کسب سود کنند.
رسیدن به سود بدون داشتن دانش و تجربه امکان پذیر نیست؛ مگر آنکه تریدر مبتدی از دانش و تجربه تریدرهای حرفه ای برای کنترل ضرر و رسیدن به سود کمک بگیرد. در این مطلب از هیرادکس به معرفی کپی تریدینگ (یکی از راه های سرمایه گذاری و رسیدن به سود در بازار سرمایه برای کاربران مبتدی) می پردازیم؛ تا آن دسته از افرادی که تجربه چندانی در ترید کردن ندارند؛ بتوانند تا حدودی از همان ابتدای کار به سود برسند.

 

منظور از copy trading چیست؟

به زبان ساده کپی تریدینگ نوعی استراتژی معاملاتی برای انواع بازارهای مالی است؛ که این امکان را به تریدرهای مبتدی می دهد تا با تقلید یا کپی کردن از ترید کاربران حرفه ای، به سود برسند. در این نوع استراتژی معاملاتی کاربر مبتدی بدون اینکه به تحلیل و بررسی بازار بپردازد؛ از طریق انجام موبه موی کارهای یک تریدر حرفه ای از بازار موردنظر سود کسب می کند.
با توجه به اینکه تریدرهای حرفه ای به دلیل تجربه زیاد به انواع تحلیل ها تسلط کاملی دارند و به دلیل پیگیری مداوم اخبار و اطلاعات مرتبط با بازارهای مالی، با اهداف معامله گران و احساسات سایر کاربران آشنا هستند؛ کمتر دچار ضرر و زیان می شوند. همین موضوع سبب می شود تا یک تریدر مبتدی بدون داشتن اطلاع خاصی بتواند از طریق کپی کردن استراتژی یک تریدر حرفه ای به سود خوبی دست پیدا کند و احتمال ضرر خود را در این بازارها به حداقل برساند.

کپی تریدینگ

کپی تریدینگ

انواع کپی تریدینگ

برای اینکه بتوانید از طریق استراتژی کپی تریدینگ به سود خوبی دست پیدا کنید؛ ابتدا باید متناسب با شرایطی که دارید؛ بهترین نوع آن را انتخاب کنید. مدیریت پرتفولیو به روش Copy Trading با توجه به اینکه به چه صورتی انجام می شود؛ به دو نوع “خودکار” و “دستی” تقسیم بندی می شود. در نوع دستی این معاملات، کاربر تنها با انتخاب یک تریدر حرفه ای و کپی کردن پوزیشن ها و استراتژی های او در حساب کاربری خود، معاملات را می بندد.

اما در نوع اتوماتیک یا خودکار معاملات کپی تریدینگ؛ کافیست تا کاربر در یک پلتفرم کپی تریدینگ ثبت نام کند و به انتخاب تریدر موردنظر خود بپردازد. بعد از انتخاب تریدر، بدون دخالت کاربر مبتدی تمام اطلاعات به صورت اتوماتیک به حساب کاربری او کپی می شود و معامله آغاز می شود. کپی تریدینگ های خودکار گزینه مناسبی برای آن دسته از کاربرانی هستند که زمان کافی برای انجام معاملات و تقلید از عملکرد ارائه دهندگان سیگنال ندارند.

 

Copy Trading چگونه کار می کند؟

برای پیاده سازی و استفاده از این سیستم معاملاتی، ابتدا باید در یکی از برنامه های ارائه دهنده استراتژی کپی ترید ثبت نام کنید. بعد از ثبت نام شما باید با توجه به پارامترهای مختلفی، یک تریدر حرفه ای و متخصص را برای تقلید کردن از استراتژی او انتخاب کنید. بلافاصله بعد از انتخاب ارائه دهنده سیگنال در پلتفرم های کپی ترید، به صورت خودکار سبدهای سرمایه گذاری شما با تریدر حرفه ای متصل می شود.
بعد از این اتصال، تمام رفتارها و پوزیشن هایی که یک تریدر حرفه ای روی سبد سرمایه گذاری خود انجام می شود؛ بدون هیچ تغییری روی سبد شما کپی و اعمال می شود. البته در این سیستم معاملاتی شما می توانید با توجه به نظر و سلیقه خود تغییراتی را در معامله موردنظر ایجاد کنید.

کپی تریدینگ

کپی تریدینگ

مقایسه میرور تریدینگ با کپی تریدینگ

میرور تریدینگ مانند کپی تریدینگ یک روش سرمایه گذاری در بازارهای مالی است؛ اما این دو روش معاملاتی در برخی از ویژگی ها با یکدیگر متفاوت هستند. اولین و مهم ترین اختلاف میان معامله آینه ای با کپی ترید، امکان اعمال تغییرات برای معاملات است. در کپی تریدینگ امکان ایجاد تغییرات جزئی با توجه به سلیقه و شرایط خود کاربر وجود دارد؛ اما در معاملات آینه ای، معامله به صورت خودکار بسته می شود و کاربر امکان اعمال تغییرات بر اساس نظر خود را ندارد. همچنین در کپی تریدینگ کاربر کنترل کاملی روی موقعیت معاملات خود دارد؛ این در حالی است که به دلیل خودکار بودن معاملات آینه ای یا میرور تریدینگ، امکان کنترل کردن معاملات از تریدر مبتدی سلب می شود.

 

مزایای کپی تریدینگ

استفاده از روش کپی تریدینگ برای انجام معاملات در بازارهای مالی در کنار اینکه زمان زیادی از وقت کاربر را نمی گیرد و باعث سودآوری تریدرهای مبتدی از همان ابتدا می شود؛ با مزایای دیگری همراه است؛ که در ادامه به برخی از آن ها پرداخته شده است.

  1. پایین بودن ریسک معاملات: اغلب تریدرهای حرفه ای به دلیل مدیریت نکردن اصولی ریسک، سرمایه زیادی را از دست می دهند. با توجه به اینکه تمام تحلیل ها و انتخاب ها در کپی تریدینگ توسط تریدر حرفه ای انجام می شود؛ اغلب معاملات برای تریدرهای مبتدی با ریسک پایینی همراه است.
  2. شفاف بودن فعالیت ارائه دهندگان سیگنال: تمام سوابق معاملاتی که تا به حال یک تریدر حرفه ای انجام داده است؛ برای کاربران به نمایش گذاشته می شود؛ که این امکان را می دهد تا بتوان با بررسی نتیجه معاملات ارائه دهندگان سیگنال، از متخصص و باتجربه بودن آن اطمینان حاصل کرد.
  3. دریافت سود با کمترین فعالیت: در کپی تریدینگ کاربر بدون گذاشتن زمان برای پیدا کردن استراتژی و تحلیل نمودارها، در صورت انتخاب یک تریدر حرفه ای و باتجربه به سود خوبی دست می کند.
  4. امکان تعیین حد ضرر در معاملات: در این روش معاملاتی کاربر می تواند با اعمال تغییراتی در مقدار سرمایه و تعیین حد ضرر برای معاملات؛ احتمال ضررهای سنگین را به حداقل برساند.

 

معایب کپی تریدینگ

با وجود اینکه کپی تریدینگ یک راه حل عالی برای بدست آوردن سود با کمترین میزان ریسک است؛ بازهم نوعی سرمایه گذاری است و ممکن است مانند سایر روش های سرمایه گذاری به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن، با ضرر همراه باشد؛ بنابراین؛ اگر فردی به هر دلیلی شرایط ریسک کردن یا متضرر شدن ندارد؛ بهتر است از این روش معاملاتی استفاده نکند. این روش معاملاتی علاوه بر غیرقابل پیش بینی نبودن با معایب دیگری همراه است؛ که برخی از آن ها عبارت هستند از:

  1. معمولاً هر تریدر با هدف و برنامه خاصی معامله خود را می بندد؛ که این تفاوت اهداف ممکن است باعث شود تا تریدر مبتدی گاهی متحمل ضررهای سنگینی شود.
  2. برخی از ارائه دهندگان سیگنال تنها به دنبال دریافت کمیسیون خود هستند و اهمیتی به سرمایه گذاری تریدرهایی که از استراتژی او استفاده می کنند، نمی دهند. این مسئله در مواقع از دست رفتن کل سرمایه یک تریدر تازه کار را به دنبال دارد.
  3. کپی تریدینگ باعث می شود تا کاربران بدون کسب تجربه به ترید کردن در بازارهای مالی بپردازند و تلاشی برای یادگیری و پیشرفت خود نکنند.
  4. استفاده از این روش سرمایه گذاری ممکن است باعث شود تا تریدر دچار وابستگی شود و به دلیل استفاده مداوم از استراتژی تریدرهای دیگر، اعتماد به نفس خود را برای انجام معاملات را از دست بدهد.
کپی تریدینگ

کپی تریدینگ

بهترین پلتفرم ها برای کپی تریدینگ

انتخاب بهترین پلتفرم ها برای کپی تریدینگ اغلب برای کاربران کار دشواری است؛ چراکه پارامترهای متعددی مانند مجوز، وضعیت امنیت، نحوه پیدا کردن معامله گران حرفه ای در برنامه، میزان شفافیت تریدرهای حرفه ای، کیفیت کار تریدرها در برنامه و… باید به طور کامل بررسی شود؛ تا بتوان یک برنامه عالی را برای کپی تریدینگ انتخاب کرد. در ادامه لیستی از بهترین پلتفرم هایی که به ارائه روش معاملاتی کپی ترید می پردازند، آورده شده است؛ که عبارتند از:

  • Etoro
  • Bityard
  • Primexbt
  • Wunderbit
  • Bingx
  • Coinmotics
  • Shrimpy
  • Zignaly
  • 3commas
  • Traderwagon
  • Bybitbybit
  • Moonxbt
  • coincodecap

 

انتخاب بهترین تریدرها برای استفاده از تکنیک کپی ترید

استقبال تریدرهای مبتدی از تکنیک کپی تریدینگ موجب شده است تا پلتفرم های Copy Trading به دنبال راه هایی برای ارتقا و بهبود بخشیدن به نتایج جستجوها برای انتخاب بهترین تریدرها باشند. کسب سود از این روش تنها زمانی میسر می شود که کاربر بتواند بهترین استراتژی را از بهترین تریدرها انتخاب کند؛ اما چگونه می توان بهترین تریدرها را برای Copy Trading انتخاب کرد؟ در ادامه برخی از نکات مهمی که به شما کمک می کند تا بتوانید یک تریدر حرفه ای را برای کپی تریدینگ انتخاب کنید، آورده شده است.

  1. در برخی از پلتفرم ها، میزان توانایی و مهارت تریدرها سطح بندی شده است؛ که کاربر با بررسی آن می تواند محبوب ترین و حرفه ای ترین تریدرها را برای کپی تریدینگ انتخاب کند.
  2. میزان فعالیت تریدر در پلتفرم ها ارتباط مستقیمی با سطح توانایی آن ها در ترید کردن دارد. معمولاً تریدهایی که زمان زیادی از وقت خود را در بازارهای مالی صرف می کنند؛ تجربه بیشتری دارند و گزینه مناسب تری برای کپی تریدینگ هستند.
  3. تریدرهایی که روزانه به انجام معاملات زیادی می پردازند؛ گزینه بهتری برای کپی تریدینگ هستند. در واقع این دسته از ارائه دهندگان سیگنال با انجام چندین معامله در روز نشان می دهند که دارای تخصص و مهارت بالایی هستند.
  4. علاوه بر بررسی تعداد معاملات تریدرها، برای انتخاب بهترین ارائه دهندگان سیگنال بایستی به ثبات، اعتماد و میزان موفقیت آن ها در تریدهایی که انجام می دهند، توجه شود. ارائه دهندگانی که اکثر معاملات آن ها با موفقیت همراه است و به صورت پایدار با سود خوبی همراه هستند؛ بهترین گزینه برای Copy Trading هستند.
کپی تریدینگ

کپی تریدینگ

آیا به کپی تریدینگ نیاز داریم؟

یکی از سوالاتی که ممکن است در ارتباط با روش کپی تریدینگ برایتان ایجاد شود، این است که آیا برای بدست آوردن سود از بازارهای مالی ملزم به استفاده از این سیستم معاملاتی هستیم؟ پاسخ این سوال ارتباط مستقیمی با توانایی شما برای ترید کردن دارد. در واقع چنانچه کاربری در حوزه ترید ارز دیجیتال یا سایر بازارهای مالی از دانش و تجربه بالایی برخوردار باشد؛ بدون نیاز به استفاده از این تکنیک می تواند ترید کند و به سود خوبی دست پیدا کند؛ اما آن دسته از تریدرهایی که به تازگی در حوزه تریدینگ ارز دیجیتال قدم گذاشته اند، ممکن است به دلیل نداشتن تجربه کافی، با ضرر و زیان همراه باشند و به سوددهی نرسند؛ بنابراین؛ کپی تریدینگ برای این دسته از تریدرها گزینه مناسبی است؛ چراکه از این تکنیک می توانند برای به حداقل رساندن میزان ضرر و کاهش ریسک معاملات استفاده کنند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه کاربران هیرادِکس میتوانند با لینک اختصاصی دعوت خود، دوستانشان را به هیرادِکس دعوت کنند و بسته به سطح کاربری، بین 20 تا 40 درصد از تراکنش های دوستان خود را به طورمادالمعر درآمد کسب کنند.